trešdiena, 2015. gada 21. janvāris

Iz-smaržini pirms izmešanas

Daba smaržo! Šo smaržu var ievilināt un uz kādu mirkli pieturēt savā mājā, arī mašīnā. Es nerunāju par aromātisko eļļu spiešanām vai īpašu smaržu kombināciju veidošanu. Šeit divi pavisam parasti piemēri, kad ar ikdienā pieejamām un lietojamām lietām var iesmaržināt vidi sev apkārt. Vien nedaudz citādāk jāizlieto šīs lietas vai to pārpalikums. Pirmais piemērs top, ēdot ziemā tik skaistos, saldos un gardos mandarīnus. Tie man dikti garšo un bieži patērēju. Kad nomizoju augļus, miziņas salieku uz virtuves plītiņas ar oranžo pusi uz leju. Krāsniņa kuras, patīkamā smarža pārņem virtuvi, Kā atklāj šī lapa, mandarīna eļļai ir atsvaidzinoša, harmonizējoša un jutekliska ietekme uz cilvēku.

Otrs piemērs iedvesmu guvis aizgājušajā vasarā no reibinošā jasmīna. Salds, svaigs, maigs, juteklis. Tika noplūkti vien jasmīna ziediņi, salikti nelielā auduma maisiņā un izmantoti mašīnā kā gaisa atsvaidzinātāji. Reibinātāji. Atvainojos par neprecizitāti, Latvijā ir nevis jasmīni, bet gan Filadelfi. Kā vēsta jau iepriekš pieminētā lapa, jasmīnam ir harmonizējoša un jutekliska ietekme uz cilvēku.
Noteikti ir vēl 100ts un viena lieta, kas ikdienā grozās mūsu mājās, un kura varētu iesmaržināt vidi. Man šādas ienācās lietošanā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru